I međunarodna konferencija lokalnih ombudsmana

Međunarodna konferencija ,,Značaj i uloga lokalnih ombudsmana,, povodom jubileja 10 godina od početka rada prvog ombudsmana, ili kako se ta institucija tada zvala: ,,Građanski branilac,, u Republici Srbiji, održana je u Bačkoj Тopoli u periodu od 08. do 10. maja 2013.godine.

Konferncija je organizovana zajedničkim radom i saradnjom Skupštine opštine Bačka Тopola, Organizacije za Evropsku bezbednost i saradnju – Misija u Srbiji i Udruženja loklanih ombudsmana Srbije.

ldeja o održavanju ove konferencije nastala je kao rezultat razmišljanja da jedan ovako značajan datum treba svakako obeležiti na prigodan način ali sa druge strane nametnula se misao da se to ne sme svesti na jednostavnu proslavu jubileja, odnosno slavljenje povodom navedenog datuma, već da bi bilo celishodno da se i ovaj datum iskoristi u cilju razvoja i unapređenja ove institucije odnosno njenog rada. Shodno tome nametnula se ideja da obeležavanje ovog datuma treba da ima radni karakter i da je, pored učešća lokalnih ombudsmana u Republici Srbiji (bez obzira kakav je zvanični naziv ove institucije), u cilju što boljih rezultata i razmene iskustava, potrebno uključiti i niz drugih institucija.

Nažalost, zbog ograničenih mogucnosti, krug učesnika morao je biti dosta sužen u odnosu na prvobitno planirani broj.

  • Značaj i uloga lokalnih ombudsmana (preuzmi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *